Zoeken

Nederland: verslag 25-12-06 voorbereidingen


Op een paar details na heb ik alles bijelkaar wat op de paklijst voorkomt en de paar nog uitstaande zaken regel ik wel tussen kerst en nieuw jaar.

Wat mij nog het meest verontrust zijn de visa voor Ethiopie en de Sudan. Dit heeft de laatste anderhalve maand echt veel aandacht gekost en dat terwijl ik dit aan een visum dienst had uitbesteed. Het lijkt wel alsof ik de details beter weet dan de desbetreffende medewerkers. Toen wij na veel vijven en zessen eindelijk een visum stempel voor Ethiopie hadden bleek dat van de groepsaanvraag van 4 er maar eentje de juiste 3 maanden stempel had gekregen. Voor de andere 3 personen was een nutteloze 1 maands stempel afgegeven. Tegen de tijd dat de paspoorten, die inmiddels naar de ambassade van Sudan waren verstuurd, terug waren en opnieuw in Brussel bij het consulaat van Ethiopie waren, was het inmiddels al donderdag voor Kerst. Nu maar hopen dat het consulaat van de Sudan in Den Haag zoals beloofd donderdag 28 december de visa afgeven! Voor mij wordt het wel kort dag want 4 januari vlieg ik al naar Cairo.

Het andere onderwerp dat mij veel zorgen baart is ICT gerelateerd. Zo gaat het afmaken van de website eisenloeffel.info zeer traag. Er zijn nog een aantal belangrijke details die werkzaam moeten worden zoals de foto album, de kaart voor de route, het sponsor formulier.  En dan moet ik (en mijn "webmaster" Sophia) nog leren er mee om te gaan: hoe de text vanuit e-mail, de foto's, de statistieken enz. op de site te plaatsen. Ook het configureren van de Iridium/Motorola satelliet telefoon, die ik via e-bay in Australie gekocht heb, naar mijn laptop is niet helemaal te vertrouwen. Dit wordt bemoeilijkt doordat de speciale Iridium prepaid Africa SIM/Voucher slechts vanuit Afrika werkt waardoor ik het systeem niet hier in Nederland kan testen. Wellicht kan ik hiermee van de week wel wat hulp krijgen van een zaak die in deze apparatuur handelt.

Ja , af en toe fiets ik ook nog. Gelukkig heeft het zachte en droge weer in december meegeholpen wat kilometertjes op het asfalt en in de bossen rondom ons neer te zetten. Om je een idee te geven: in december tot kerstdag toch nog 600 km; ach, een goede basis conditie heb ik en dan komen er nog een aantal maanden om dit verder in alle (gemoeds)rust op te bouwen. De volgende dagen leg ik alle zaken die mee moeten bijelkaar. Dan uitzoeken hoe het verpakt moet worden zodat het allemaal zal passen in de voorgeschreven maten van de doos in, en de tas boven op, de begeleidings truck.

Een nieuwtje dat ik jullie niet wilt onthouden: zaterdag voor kerst zijn de broers Ralph en Erik Tuijn in Willemstad aangekomen na drie maanden roeiend, zonder hulp van buiten af, vanuit het eiland Gomera. Ralph was onze expeditie leider tijdens de PolioRide 2003, een fietstocht van Vladivostok zijn te lezen op www.zeemanoceanchallenge.com; Na een maand rust gaat Ralph in februari alleen roeiend verder van Peru naar Australie waar hij in september/october 2007 hoopt aan te komen.